Gordijnen

GORDIJNEN OP MAAT VAN UW INTERIEUR

Gordijnen zijn de absolute sfeermaker van het interieur. Daarom is het binnen elk budget essentieel om de juiste keuzes te maken over vele elementen die vooraf voor het ongetrainde oog soms details lijken, maar mettertijd blijken van enorm belang te zijn. Je koopt immers niet elk jaar nieuwe gordijnen!

Het keuzeproces begint met een evaluatie van de verschillende systemen: volumineuze overgordijnen, strakke vouwgordijnen, efficiente rolgordijnen, minimalistische panelen, tijdloze glasgordijnen of nog iets anders? Elk systeem kan een volledig andere sfeer in je interieur brengen. Steeds werken we met systemen van hoge kwaliteit.

Uiteraard is er de keuze van de stof. Kiezen van kleur en tekening zijn uiteraard belangrijk, maar zeker zo belangrijk is de keuze van het materiaal van de gordijnen zelf (meestal linnen, katoen, polyester, of een combinatie). Deze staat trouwens niet los van het gebruikte ophangingssysteem, confectie en afmetingen. Er dient bvb rekening gehouden te worden met hoe de gordijnstof zal vallen. Een aantal meer technische factoren spelen ook een belangrijke rol: wasbaarheid, krimp, kreuk, brandwerendheid, verduistering of volledige black-out, volume, isolatie.

Daarnaast is er de keuze van de confectie en ophanging van de gordijnen. Is voering wenselijk? Afwerking met fronslint, enkele plooi, dubbele plooi, ringen of wave? Rails of roedes? Ophanging voor de dag, of in de dag? Bovenkant raam of plafond? Stof tot op de tablet of tot op de grond? Wij zorgen er altijd voor dat dit volgens de regels van de kunst gebeurd. Het gaat daarbij over de kwaliteit van het stikken zelf, maar evenzeer over hoe panden verdeeld worden, overdwars draaien van bepaalde stoffen, verbergen van naden in plooien, aanbrengen van looddraad ter verzwaring, en zo veel meer technische elementen die het verschil maken tussen een goed en een gewoon atelier.

PERFECTIE ZONDER ZORGEN 

Wil je ideeën komen opdoen? Dat kan, door vrijblijvend onze collectie stoffen door te lopen, of de vele voorbeelden in en rond onze inspiratiekamers te bekijken. Kom dus eens langs in één van onze winkels of neem contact op voor meer info.
We komen ook gratis bij je thuis voor advies (je betaalt 50 euro en krijgt deze in waardebons terug). Zie onze "Raamstylist at home" service. 
Ook in het magazine van MrWoon, dat gratis kan afgehaald worden in onze winkels, vindt u talrijke ideeën.

Klaar voor de grote stap? Onze professionals in de winkel helpen u echt de juiste keuze maken binnen uw budget - en zullen stap voor stap begeleiden om aan alles te denken wat echt belangrijk is. Zo zijn de gordijnen binnen vele jaren nog steeds de trots van de kamer. Vervolgens komen onze vakmensen bij u thuis opmeten, zodat uw gordijnen steeds precies op de juiste maat worden gemaakt. Onze plaatsers zorgen er tot slot voor dat het geheel vakkundig en zonder zorgen wordt geinstalleerd. Na een aantal jaren de gordijnen laten wassen? Geen probleem: alle instructies en contactgegevens worden mee bezorgd.

Maak je geen zorgen: welk resultaat je ook beoogt, Tony Mertens heeft het in huis!